Activităţi Opţionale

Introduceți subtitlul aici

AIKIDO, în incinta grădiniţei (aprox. 50 min)

Aikido este o artă marţială japoneză. Este un stil de luptă pur defensiv, aşadar nu vizează violența. Aikido, prin tehnicile și principiile sale, imită elementele naturii, atât în calmul cât și înlănțuirea lor. În procesul de învățare a Aikido-ului se recurge la exemple, comparații și metafore nu numai pentru a explica un lucru sau altul, ci mai ales, pentru a concretiza sau vizualiza anumite tehnici sau atitudini. Opţionalul de aikido a fost ales din dorinţa noastră de a le oferi celor mici ocazia de a face mişcare, dar şi de a învăţa, de la cele mai fragede vârste, tehnici de respiraţie, de coordonare, de auto-stapanire şi concentrare. 

OPŢIONAL ENGLEZĂ CAMBRIDGE , în incinta grădiniţei ( 50 min- cu pauză de mişcare )

Pe lângă activităţile zilnice în limba engleze, desfăşurate la grupă, împreună cu educatoarea, grădiniţa noastră va pune la dispoziţie acest curs de aprofundare a noţiunilor în limba Engleză. Acest curs opţional este susţinut de profesor acreditat Cambridge, cu experienţă în domeniu. Materialele didactice folosite sunt şi ele elaborate conform programei Cambridge. Cursul este atractiv, interactiv, adaptat particularităţilor de vârstă şi nevoilor de dezvoltare a copiilor cu vârstă cuprinsă între 2 şi 6 ani. Aceste curs asigură mai mult decât învățarea limbii engleze, dezvoltă abilitățile și capacitățile copiilor, prin intermediul muzicii și mișcării.

OPŢIONAL GERMANĂ, în incinta grădiniţei (aprox. 50 min)

Suntem conştienţi de cerinţele societăţii actuale, de aceea am creat această oportunitate pentru cei mici, de a învăţa o a doua limbă străină, germana. Opţionalul este susţinut de profesor titular în învăţământul de stat, la liceul teoretic Al. Vlahuţă din Bucureşti, liceu cu predare intensiv în limba germană. Materialele didactice sunt atent selecţionate, astfel încât să fie adecvate vârstelor celor mici. Metodele de predare sunt atractive iar jocul este cel prin care cei mici achiziţionează cunoştinţe noi.

OPŢIONAL ÎNOT, desfăşurat la Bază Sportivă Dinamo, transport asigurat (aprox. 50 min)

Înotul este o activitate care stimulează dezvoltarea fizică armonioasă a copiilor, cu multiple implicaţii pozitive pentru sănătate. Această formă de exerciţiu fizic antrenează musculatura întregului organism fără să pună presiune pe articulaţii, un aspect important în cazul copiilor care au încheieturile mult mai "laxe" şi mai vulnerabile ca cele ale adulţilor. În plus, înotul este o formă de aerobic, adică un sport care favorizează oxigenarea şi stimulează activitatea cardiacă, de aceea ar trebui practicat de la vârste cât mai mici. Opţionalul se desfăşoară la Bază Sportivă Dinamo, în piscina acoperită dedicată celor mici, cu instructor personal.


OPŢIONALE LA CERERE

ŞAH

Şahul, sau, sportul minţii este un joc strategic care ajută la dezvoltarea gândirii evolutive a copiilor. Cu ajutorul acestui curs opţional, copilul îşi dezvoltă gândirea logică, gândirea critică, luarea de decizii, rezolvarea problemelor ca şi abilităţile matematice: algebra şi geometria. Şahul îi ajută pe copiii să-şi dezvolte spiritul de competitivitate, capacitatea de concentrare şi memoria. Copiii învaţă astfel să gândească în mod logic şi eficient, fiind ajutaţi să selecteze cea mai bună alegere dintr-un număr mare de opţiuni.

PIAN ŞI VIOARĂ

Pentru dezvoltarea simţului artistic al celor mici, vă punem la dispoziţie cursurile opţionale de pian şi vioară. Aceste instrumente stimulează motricitatea fină şi sensibilitatea auditivă şi ajuta la corectarea poziţiei corpului dar şi la conservarea calmului şi atenţiei. Pentru că cei mici să înveţe cum să folosească aceste instrumente, sunt folosite metode speciale prin intermediul culorilor sau cu ajutorul diverselor jocuri de asociere a notelor muzicale cu alte elemente deja cunoscute.

FRANCEZĂ

Pentru cei care îşi doresc învăţarea unei alte limbi străine, punem la dispoziţie opţionalul de limba franceză. Acesta este predat de un profesor titular în învăţământul de stat, cu experienţă în domeniu. Prin intermediul activităţilor propuse se va realiza nu numai o apropiere afectivă de mediul de viaţă francez, ci şi dezvoltarea unor competente de comunicare reală şi a unor abilităţi de lectură a imaginii, de interacţiune orală.